Electrovalvă pentru sisteme de irigații

Electrovalvă pentru sisteme de irigații

Electrovalvă pentru sisteme de irigații

Te-ai întrebat ce rol poate avea o electrovalvă? La ce poate fi folosită? Care ar fi avantajele unui astfel de dispozitiv? O electrovalvă oferă multiple avantaje acolo unde este montată. Acest dispozitiv te poate ajuta să faci diferite automatizări care te scutesc pe tine de o parte din muncă. Poate regla consumul de lichid din conducte și multe alte beneficii.

Ce este o electrovalvă

Electrovalva este un dispozitiv cu acțiune automată care permite să controleze fluxul de lichide și gaze în conducte automat.

Aceste dispozitive diferă foarte mult în ceea ce privește scopul de folosire, designul, materialele din care este realizat producătorul și altele. Vei găsi pe piață o mulțime de tipuri de electrovalve pentru sisteme de irigații. Însă principiul de funcționare este cam același la toate; închiderea/ deschiderea macaralei se datorează funcționării electromagnetului. Electrovalvă pentru sisteme de irigații automatizează procesul de irigare și îți reduce munca ta de a iriga manual.

Când ai nevoie de o electrovalvă

Electrovalvele sunt dispozitive moderne pentru conducte utilizate în diverse scopuri. Electrovalvele se folosesc în foarte multe domenii. De la industria auto până la sisteme de irigații, sisteme de încălzire și multe alte sisteme de conducte care transportă lichide sau gaze.

De aceea este foarte important când ai nevoie de o electrovalvă să știi pentru ce o folosești. În cazul în care te-ai săturat de udarea grădinii când ajungi seara de la servici, poți concepe un sistem de irigații care să automatizeze procesul.

Atunci trebuie să alegi o electrovalvă pentru sisteme de irigații potrivită Mai ai nevoie de conducte, fitinguri, racorduri și alte componente necesare. Înainte  de a achiziționa aceste componente trebuie să faci o analiză a necesarului de materiale. Care este distanța de irigare? Care este volumul de apă? Ce sursă de apă ai și alte detalii care te vor ajuta să faci alegerea cea mai bună.

Unde se poate folosi o electrovalvă

Domeniile de utilizare ale acestui accesoriu variază. Nu ești limitat la utilizarea sa, astfel, îl poți folosi in:  instalații termo-hidraulice, instalații de udare; instalații de încălzire;  instalații de răcire a mașinilor-unelte; instalații de stingere a incendiilor; instalații cu alimentare apă rece sau caldă;  instalații cu panouri solare;  instalații de umplere a bazinelor cu apa și multe altele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avem nevoie de acceptul tău privind politicile noastre de confidențialitate. Multumim!