Robinet cu termostat pentru calorifer

Robinet cu termostat pentru calorifer

Robinet cu termostat pentru calorifer

Uneori controlul căldurii în toată locuința doar printr-un singur termostat pentru centrală este destul de greu. Unele camere pot fi mai friguroase sau altele mai călduroase, depinde cum sunt dispuse față de punctele cardinale.

Unele persoane au nevoie de mai mulă căldură în cameră, altora le place o temperatură mai scăzută. Trebuie să te străduiești să oferi confort termic pentru toți la tine acasă. Ca să ai pierderi inutile de căldură și consum la facturi este necesar să ai robinet cu termostat pentru calorifer în fiecare cameră. Acestea te va ajuta să păstrezi o temperatură dorită și setată în fiecare cameră.

Încălzirea inegală a încăperilor într-o locuință poate crește factura la întreținere semnificativ. Poți rezolva și această problemă prin robinet cu termostat pentru calorifer.

Cum funcționează un robinet cu termostat pentru calorifer

Un robinet cu termostat gestionează fluxul de apă în interiorul caloriferului în funcție de temperatura din cameră. Acesta este format din:

  • Robinet sau corpul termostatului;
  • Cap termostatic;
  • Senzorul de temperatură prezent în capul termostatului.

Capul termostatului permite setarea temperaturii, senzorul detectează nivelul temperaturii din încăpere și robinetul închide/ deschide valva de acces a apei calde în calorifer în funcție de temperatura setată și temperatura din camera detectată.

Robinet cu termostat pentru calorifer inteligent

În ultimul timp și tehnologia de robinete cu termostat pentru calorifere, s- a dezvoltat foarte mult. Vei găși în magazine Robinet cu termostat pentru calorifer tot mai inteligente, cu multiple funcții utile. Unele modele de Robinet cu termostat pentru calorifer includ și funcția de programare pe intervale orare și diferite niveluri de temperatură. Altele permit conectarea la Wi-fi (termostat de calorifer wireless) care pot fi controlate de la distanță de pe telefon sau tabletă. Altele au funcția anti-îngheț. Această funcție odată setată într-o cameră se reduce considerabil consumul de energie fără a risca înghețul apei în conducte.

Robinet cu termostat pentru calorifer controlează doar apa care pătrunde în calorifer. Acesta nu poate controla centrala și nici boilerul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Avem nevoie de acceptul tău privind politicile noastre de confidențialitate. Multumim!